Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Feb. 2021

Vabita Društvo ŠKUC in klub Tiffany

ŠKUC – Kulturni center Q in klub Tiffany vabita posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany. Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT+ skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT+ posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti.

Predloge za sodelovanje v programu pošljite na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com in pripišite v katerem programskem sklopu želite sodelovati.

Predloge sprejemajo do 15. marca 2021.


KLUBSKI IN DJ PROGRAM

Klub Tiffany vabi nove sile v svoj nočni klubski program. Če želite sodelovati, nam pošljite kratek mix (30 min) za katerega mislite, da bo primeren za naše občinstvo na klubskih večerih in naštejte svoje izkušnje.

Želite organizirati klubske večere s posebno tematiko, izbranimi DJi in žanrsko glasbo? Pošljite nam kratek koncept in predstavitev ustvarjalk_cev (max 1. stran).

Nastopate, plešete in ustvarjate dela primerna za predstavitev na klubskih večerih? Pošljite nam svojo predstavitev in opis dela.


DRAG, PERFORMANS IN GLEDALIŠČE

Gledališki in performerski program je namenjen performerjem_kam, gledališkim in plesnim ustvarjalcem_kam, ki želijo svoje delo predstaviti občinstvu kluba Tiffany. Pošljite nam kratko predstavitev in opis dela.


LITERATURA

Ustvarjate na področju literature in se želite predstaviti LGBT+ občinstvu? Pišite jim in pošljite vašo predstavitev.

Imate radi literaturo? Pridružite se Tifanijevem literarnem programu, kot: moderator_ka, bralec_ka, izvajalka_ec bralnega krožka ... Pošljite jim kratek opis svojih literarnih zanimanj in izkušenj.


VIZUALNA UMETNOST

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Tiffany. Prednost bodo imeli koncepti, ki vsebinsko obravnavajo LGBT+ teme. Dobrodošla so tudi dela, ki LGBT+ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno.

Pošljite jim CV avtorja_ice ali skupine in kratek opis projekta.


GLASBENI PROGRAM

Imate skupino? Nastopate solo? Kakorkoli, Tifanijev oder vas vabi, da predstavite svoje delo javnosti.

Pošljite jim posnetek in kratko predstavitev.


SOCIALNI IN MLADINSKI PROGRAM

Socialni in mladinski program je usmerjen v raziskovanje in opolnomočenje LGBT+ skupnosti. Poteka v obliki pogovorov,  delavnic in drugih družabnih aktivnosti. Tematsko je razdeljen na pogovore o LGBT+ skupnosti, pogovore o gejevskem seksu in drogah, kavarniške večere, večere družabnih iger,  filmsko – pogovorne večere in različne delavnice.

Če želite pomagati pri organizaciji mladinsko – socialnih programov, jim pošljite kratko predstavitev in svoje želje.


MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE

V svojo ekipo vabijo tudi posameznice_ke, ki želijo sodelovati pri organizaciji in izvedbi programskih večerov (npr. družabne igre, kvizi, srečelovi, ogledi filmov, likovne delavnice, izleti, pogovori, bralni krožki, ...) namenjenih druženju različnih generacij LGBT+ oseb, ki se v ostalih programskih vsebinah ne vidijo, imajo pa željo po srečanjih in druženju s svojimi vrstniki in drugimi generacijami.

Če želite organizirati ali sodelovati pri izvedbi tovrstnih srečanj jim pošljite svojo kratko predstavitev in vsebinski predlog za srečanja, za katere menite, da bi ustrezal in nagovarjal različne generacije LGBT+ oseb. Še posebej toplo vabljeni 50+ in naši seniorji.


STROKOVNA PREDAVANJA

K sodelovanju vabimo teoretsko podkovane osebe z različnih strokovnih področij, ki bi želele svoje znanje in/ali družbenokritične misli deliti s širšim občinstvom. V prijavi poleg kratke osebne predstavitve in ozadja zanimanja za področje posredujte tudi povzetek vsebine oz. kratek opis teme predavanja ali seminarja, ki naj se vsaj posredno dotika življenj LGBT+ oseb.


Torej, če želite soustvarjati program v LGBT+ skupnosti, jim pišite na kulturnicenterq@gmail.comdo 15. Marca 2021!


Kratek opis Društva ŠKUC in Kluba Tiffany:

ŠKUC je ena najvidnejših nevladnih organizacij neprofitnega značaja kulturno umetniške produkcije v Sloveniji. Ima status društva, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, status mladinske organizacije v javnem interesu v mladinskem sektorju. 

ŠKUC – Kulturni center Q / Klub Tiffany je varen klubski in projektni prostor LGBT+ skupnosti v katerem izvajajo številne programe, ki so primarno namenjeni LGBT+ osebam (lezbijkam, gejem, biseksualnim, transspolnim, interspolnim, nebinarnim, queer osebam).

ŠKUC je članica mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji in je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.

Vir: Društvo ŠKUC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78716

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino