Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Apr. 2019

Vabljeni na pogovor o prihodnosti Evropske unije

Občina Ajdovščina in Vlada Republike Slovenije vas vabita na posvetovanje z državljani o prihodnosti Evropske unije, ki bo potekalo v petek, 5. aprila 2019 od 14. do 16. ure v Hiši mladih Ajdovščina, Cesta IV. Prekomorske 61 A, Ajdovščina.

Tokrat nam ponujajo prostor, čas in sogovornike, da povemo in slišimo, s čim smo v Evropski uniji zadovoljni, kaj bi bilo lahko bolje in kako to, s čimer nismo zadovoljni, izboljšati. 

Da bi bila razprava čim bolj učinkovita in osredotočena, so pripravili nekaj iztočnic:

  • prisotnost EU v vsakdanjem življenju, pripadnost EU in skupnim evropskim vrednotam (solidarnost, različnost, demokracija, pravna država, socialna blaginja), evropska identiteta, aktivno državljanstvo in volitve v Evropski parlament maja letos, 
  • vloga mladih pri razvijanju evropske integracije in identitete ter
  • financiranje EU in koriščenje sredstev EU v Sloveniji/občini, za učinkovit in trajnosten razvoj mest in podeželja, pa tudi širše regije, države in evropskega prostora.

Rezultati posvetovanj bodo upoštevani pri pripravi stališč, ki jih bo Slovenija zastopala pri svojem delovanju v institucijah EU.

Posvetovanja se bodo udeležili župan Ajdovščine Tadej Beočanin (Občina Ajdovščina je bila prva v Sloveniji, ki je s projektom Moja pobuda izpeljala participativni proračun), predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Urada RS za mladino ter Službe vlade za kohezijsko politiko in razvoj. S strani institucij EU pa predstavnika Pisarne Evropskega parlamenta in Predstavništva Evropske komisije, z nami bo tudi evropski poslanec dr. Igor Šoltes. Razpravo bo moderirala dr. Ksenija Šabec.

Neposredni prenos posveta bo mogoče spremljati na FB-profilu Vlade RS.

Udeležba na posvetu je brezplačna, prosijo pa za potrditev udeležbe do 3. aprila 2019, na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vabilo je na voljo tukaj, informacije pa so dostopne tudi na FB strani dogodka. 

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: FB stran Vlade RS - dogodek Posvet: Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51312

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino