Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Feb. 2021

Varna točka tudi v Dvorcu Rakičan

RIS Dvorec Rakičan je v sklopu svojih programov (Mladinski center RISKO, Zeleno in zdravo socialno vključevanje Romov - ZZ ROM, Družinski center Pomurje, mladinski projekti v sklopu Erasmus+ programa, ZAUPAJ SI - PATJA ANDI TUTE, SKUPAJ KREPITI – CELOVIT PROGRAM ZA STAREJŠE IN NJIHOVE SVOJCE in PO MOČ ZA KAKOVOSTNO ŽIVLJENJE OSEB Z MULTIPLO SKLEROZO) pridobil naziv varne točke v Mestni občini Murska Sobota.

Varna točka dvorec Rakičan je uporabnikom na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Kaj so UNICEF-ove Varne točke?

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja, ki ga zanje organiziramo v UNICEF-u Slovenija in jih seznanijo, kako pomagati otrokom v stiski.

Kdo lahko postane UNICEFOVA Varna točka?

javni prostor: UNICEF-ova Varna točka je javni prostor, torej dostopna vsem

dostopnost: Dostopnost UNICEF-ove Varne točke je za otroke lahka – se nahaja v pritličju oz. v nižjih nadstropjih, je vidna.

fizične osebe: UNICEF-ova Varna točka mora v svojem delovnem času vedno imeti prisotno vsaj eno fizično osebo.

delovni čas: UNICEF-ova Varna točka je odprta vsaj 5 dni na teden po najmanj 7 ur na dan.

želja: UNICEF-ova Varna točka si želi postati UNICEF-ova Varna točka in sodelovanje je prostovoljno.

motiv: UNICEF-ova Varna točka se na prvem mestu vzpostavi z namenom pomoči otrokom v stiski, upoštevajo načela otrokove koristi.

Vir: RIS Dvorec Rakičan

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57315

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino