Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2018

Varne točke za mlade

UNICEF v najnovejšem mednarodnem poročilu o nasilju v šolah opozarja, da je polovica vseh mladostnikov na svetu že bila vpletena v medvrstniško nasilje v šoli ali njeni okolici. S tem namenom so po Sloveniji ustvarili kar 700 Varnih točk, kjer lahko mladi v stiski poiščete pomoč vse dni v letu.

Kaj so Varne točke? Gre za posebej označene javne prostore kot so mladinski centri, policijske postaje, lekarne, knjižnice, zavarovalnice, banke, cvetličarne, trgovine itd., ki prostovoljno nudijo pomoč mladim v stiski. V njih deluje skupaj že več kot 1.300 posebej za ta namen usposobljenih prostovoljcev, ki otrokom in mladim priskočijo na pomoč, če so se ti na primer izgubili, jim grozijo vrstniki, ne morejo priti domov oziroma bi želeli priti v stik s starši.

Kje so Varne točke? Varne točke najdete v 76 krajih po vsej Sloveniji. Prepoznamo jih po posebni nalepki, smejoči se hiši, ki je nameščena na vidno mesto ob vhodu. Oglej si na novo vzpostavljeno spletno stran Varnih točk, kjer najdeš seznam točk za območje celotne Slovenije.

Vir: UNICEF Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96499

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino