Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 May 2019

Varnost popotnic

Popotniško združenje že od leta 1892 skrbi za promocijo in pospeševanje mobilnosti mladih. V Popotniškem združenju Slovenije potovanje razumejo kot obliko priložnostnega učenja in v mnogih primerih, tudi neformalnega izobraževanja, saj mlade popotnice in mladi popotniki lahko na potovanju pridobijo nova znanja, kompetence, veščine in izkušnje, predvsem s področja jezikov, kulture, zgodovine ter razumevanja medkulturnosti.

V Popotniškem združenju Slovenije dajo velik pomen varnosti na potovanjih, v veliki meri odvisni tudi od priprave na samo potovanje. 

Vprašanje varnosti je še posebej aktualno za mlade popotnice v kolikor potujejo samostojno. Število samostojnih popotnic čedalje bolj narašča, ženske so danes ekonomsko samostojnejše kot kadar koli poprej pa tudi marsikatere destinacije postajajo prijaznejše za nežnejši spol. Kljub temu se moramo zavedati kulturnih razlik različnih narodov. Pomembno je, da se na pot odpravite pripravljene. V ta namen so v spletnem časopisu pripravili prispevek, ki je namenjen predvsem njim. Preberi si kratek članek z istoimenskim naslovom »Varnost popotnic« kjer si lahko prebereš več o osnovnih napotkih kako poskrbeti za svojo varnost na potovanju.

Predvsem:

  • pred potovanjem naredi raziskavo o kulturi svoje izbrane destinacije
  • vnaprej se pozanimaj o prevozu od letališča ali postaje do prenočišča
  • rezerviraj primerno prenočevanje
  • previdnost pri spoznavanju novih ljudi nikakor ni odveč
  • izogibaj se samotnim krajem
  • bodi pozorna na svojo pijačo
  • med potovanjem bodi v stiku z domačimi

Eden od načinov, kako ostati v stiku z bližnjimi, so tudi popotniške razglednice. Tukaj si lahko prebereš, kako izgledajo, dostopne pa so preko aplikacije MyPostcard. Razglednice omogočajo tudi nekatere popuste, deležen_na pa boš tudi koristnih nasvetov za vandranja.

In varno pot skozi popotovanja, kjerkoli že boš!

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58833

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino