Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Jan. 2019

Vaša Evropa - vaš glas!

Dijaki iz vse Evrope bodo marca na dogodku Vaša Evropa, vaš glas! v Bruslju razpravljali o svojih stališčih, željah in pričakovanjih v zvezi s prihodnjimi volitvami v Evropski parlament. 

Slovenske mlade bo zastopala Škofijska gimnazija Vipava, ki je ena izmed 33. šol, izbranih preko elektronskega žreba. Na dogodku bodo sedelovale po ena šola iz vsake od 28 držav članic EU in petih držav kandidatk. 

Dijaki, stari od 16 do 18 let, bodo na srečanju 21. in 22. marca izmenjali stališča in zamisli o evropskih volitvah leta 2019 in skupaj pripravili projekt Desetletnica YEYS: Glasujte za prihodnost! (#YEYSturns10: Vote for the future!). Kot predstavniki svoje generacije bodo podali tri predloge, ki naj bi jih Evropski parlament obravnaval kot glavne prednostne naloge.

Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO) bo poskrbel za to, da bodo predlogi prišli do zakonodajalcev.Tokratne evropske volitve, ki bodo potekale konec maja, naj bi bile zaradi naraščajočega evroskepticizma še posebej velik izziv, zato želi EESO ozavestiti mlade in jih spodbuditi k volilni udeležbi.

Več o projektu YEYS 219 tukaj.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80077

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino