Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Aug. 2020

Vaše številke, naše zgodbe

Ob letošnjem mednarodnem dnevu mladih, ki ga vsako leto obeležujemo 12. avgusta, so na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter prekarnih delavk in delavcev, opozorili na problematiko brezposelnosti med mladimi.

Njihova celotna izjava za javnost je dostopna tukaj, zgodbe brezposelnih mladih iz prve roke, ki so jih zbrali ob tej priložnosti, pa lahko najdete na tej povezavi

"Na našem sindikatu združujemo prav te mlade in jim poskušamo pomagati, jih opolnomočiti ter povezati v skupen boj, v okviru katerega se borimo za dostojno delo. Pri tem upoštevamo potrebe, želje in predloge samih mladih. Tako bomo septembra začeli izvajati posvetovanja z mladimi brezposelnimi, prvo pa bo 3. septembra potekalo v Ljubljani v Domu sindikatov, nato pa še drugod po Sloveniji. Prav tako bomo začeli s kampanjo, poimenovano Čas je za dostojne zaposlitve!, s katero bomo nagovorili odločevalce in jih pozvali k oblikovanju kakovostne zaposlovalne politike za mlade,« med drugim še napovedujejo na Sindikatu Mladi plus.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino