Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Dec. 2021

Veseli DICember

Praznični mesec december so dijaki v DIC-u v skladu z epidemiološkimi okoliščinami in z njimi povezanimi omejitvami preživeli na inovativen način. Ta je omogočal druženje in zabavo, za kar so bili dijaki žal zadnji dve leti precej prikrajšani. 

Pred glavno stavbo doma je bil ustvarjen ambient, osvetljen z okrasnimi lučmi, baklami ter s simbolnim ognjem.

Večer za večerom se je odvilo več artističnih dogodkov. Dijaki so lahko uživali ob glasbenih nastopih, vrtela se je praznikom primerna ambientalna glasba, pekli so tudi kostanj. Namen prireditev je bil pregnati malodušje, omogočiti druženje, povezati ter začutiti pomen skupnosti, ki je mladim v oporo in jim hkrati omogoča kreativnost ter varnost.

Praznovanje se je začelo na Miklavžev večer, nastopila je domska vokalna skupina, nadaljevali so z ognjenim šovom ter veseli DICember zaključili z božičnim tekom po domskih stopnicah ter nastopom DJ-a, kar je sovpadalo tudi z nenačrtovanim dogodkom. V najstarejšem delu DIC-a, v A stavbi, je namreč odpovedalo ogrevanje, kar je botrovalo selitvi dijakov te stavbe v preostali dve – B in C stavbo. Selitev in nudenje zavetja približno 150 dijakov A stavbe se je zgodila na dan začetka veselega DICembra ter se zaključila, kot se za božično zgodbo spodobi - na predvečer praznika.

Premagana sta bila tema, mrak in zima, skratka dobra napoved za konec epidemije, ki bije svoje zadnje bitke.

Decembra so nadaljevali tudi z rednim tedenskim programom v Kreatoriju, ki ga izvajao ob torkih, namenjen pa je kulturnemu izobraževanju vseh dijakov, ki prebivajo v domu ter tudi vsem zunanjim obiskovalcem. Tokrat so izvedli potopisno predavanje o Alžiriji, v sodelovanju z JSKD smo izvedli plesno predstavo Age of aquarius danske koreografinje in plesalke Ide Horlyck, decembrske prireditve pa zaključili s projektom zasedbe Človek, ki je za nas pripravila pravo avido-vizualno poslastico.

Člani skupine Pozitiv, ki so sodelovali pri izvedbi veselega DICemra in ki sodelujejo pri pripravi tedenskega programa vam kličejo: bodite pozitivni, ostanite negativni!

 Vir: 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

63651

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino