Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Mar. 2022

Volitve?A to se še hod?

Podatki kažejo, da je volilna udeležba mladih izredno nizka, pa četudi se zavedamo, da prihodnost stoji na nas. Mladi, pa tudi ostali volivci_ke, se pogosto sprašujemo “Zakaj sploh it volt’?” in “A niso itak vsi isti?” Prepričani smo, da se tudi vi pogosto srečate s podobnimi vprašanji, ko se s svojimi vrstniki_cami pogovarjate o volitvah, hkrati pa se zavedamo, da je na ta vprašanja zelo težko odgovoriti.
Ker v Zavodu BOB verjamejo, da si vsi želimo, da bi se mladi v večji meri udeleževali volitev (tako letošnjih kot vseh ostalih), vas lepo vabijo, da se jim pridružite na dogodku “Volitve? A to se še hod’?” v Hiši Evropske unije, v sredo, 23. marca med 15:00 in 17:00.
Na srečanju boste skupaj premislili_e, zakaj se mladi ne udeležijo volitev, se sprehodili med različnimi miti in resnicami o volitvah ter skupaj z njimi iskali odgovore na vprašanja, ki se med mladimi najpogosteje pojavljajo v času pred volitvami. 
Prav tako pa bo po dogodku čas za druženje ob pijači in prigrizkih, kjer boste v sproščenem vzdušju lahko nadaljevali vaše pogovore. 
Upajo, da se jim boš lahko pridružil_a! Na dogodek se prijaviš preko tega obrazca: https://forms.gle/uie8Q9EqDydJ7o5A6.
Kontakt: mladinskicenterulca@gmail.com ali 064 188 214
Vir: Zavod BOB

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51150

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino