Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Dec. 2021

VOZIČEK OLDI – DOBITNIK POSEBNE NAGRADE ZA INOVACIJO

V okviru nagrade za družbeno odgovorne sinergije je projekt Voziček Oldi s svojo inovativnostjo navdušil ocenjevalno komisijo, ki mu je podelila nagrado za socialno inovativnost.

Prihaja čas, v katerem se še bolj kot običajno zavemo pomena preživetega časa z najbližjimi in najdražjimi. Ob tem pozabljamo, kako pomembna je pri tem mobilnosti, ki prinese radosti ob skupnem ogledu praznične mestne okrasitve in zasneženih poljan. Hlad na licih ob zimskih temperaturah je pri tem za nekoga, ki je že leta prikovan na posteljo, le še oddaljen spomin.

Prav želja prababice z omejeno mobilnostjo po druženju z družinskimi člani je pobudnika projekta Alojza Verbovška spodbudila k zasnovanju edinstvenega produkta "voziček Oldi", ki omogoča hudo bolnim, da vzpostavijo stik z naravo in zunanjim svetom.

Oldi je namensko oblikovan in testiran voziček, ki je namenjen vsem ljudem, ki so obležali, bodisi zaradi bolezni, hude poškodbe ali starosti. Marsikateri bolniki zaradi omejene mobilnosti že leta niso zapustili svoje sobe, voziček pa jim omogoča, da tudi v ležečem stanju izkusijo naravo, vidijo sonce in celo obiskujejo javne prireditve, kot so koncerti in športne tekme.

Projekt poteka v sodelovanju z medicinsko stroko ter uporabniki (domovi za ostarele, Hospic...), ki zagotavljajo kontrolo kakovosti in povratne informacije ter tako sooblikujejo produkt z metodo t.i. odprtega inoviranja. Ker je voziček koristen za najrazličnejše ustanove in okoliščine, ima izjemen potencial. Zato si zasluži veliko vidnost in podporo.

V tem predbožičnem času sočutnosti in solidarnosti je še toliko bolj pomembno medijsko  izpostaviti in nagraditi tako srčen projekt. S svojo vrednostjo si zasluži tudi širšo prepoznavnost, zato je potrebno opozoriti na inovativnost in potencial vozička Oldi, ki zlasti v tem času lahko piše lepe zgodbe.

Vir: Avanta Largo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20419

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino