Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Jun. 2021

Vprašalnik o duševnem zdravju otrok in mladih

Strokovnjaki s področja duševnega zdravja opozarjajo, da bo epidemiji covida-19 sledila še epidemija duševnih motenj. Različne stiske in stresne položaje doživljamo vsi, v nekaterih primerih pa te prerastejo v duševne motnje, ki zahtevajo strokovno pomoč, v najhujših primerih tudi bolnišnično obravnavo. Med otroki in mladimi v zadnjem letu zaznavajo več anksioznosti, depresije, motenj hranjenja in poskusov samomora.

Za globlji vpogled v problematiko duševnega zdravja v Sloveniji, so na UNICEF Slovenija pripravili vprašalnik, namenjen otrokom in mladim med 10 in 18 letom starosti:

Kako si kaj zadovoljna oz. zadovoljen s svojim duševnim zdravjem? Kako se spopadaš z vsem, kar vpliva na tvoje duševno zdravje?

Povej v kratkem vprašalniku, ki ga najdeš tukaj

Izpolni vprašalnik in ga deli s svojimi sošolci in prijatelji.

Zaradi pandemije koronavirusa in omejevalnih ukrepov mnogi otroci in mladi še bolj občutijo stiske. Če si med njimi tudi ti, nisi sam_a. S pomočjo tvojih odgovorov bomo opozorili odrasle, da bodo bolj pozorni na otroke in bodo v svojih odločitvah tebe postavili na prvo mesto.

Vir: UNICEF Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61371

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino