Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2018

Življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji

V društvu Parada ponosa so v letu 2017 v okviru projekta strukturiranega dialoga izvedli obsežno raziskavo med mladimi LGBTIQ+ osebami v Sloveniji, starimi med 16-30 let, katera se je osredotočala na izkušnje z nasiljem in diskriminacijo zaradi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete. Pred kratkim so tako rezultate raziskave  kot tudi druge pomembne zaključke projekta, strnile_i v strokovno monografijo.

Med drugim se je pokazalo, da so LGBTIQ+ mlade_i kot marginalizirana družbena skupina predvsem nezastopane_i v mladinskem sektorju v Sloveniji. Publikacija, tako v polju mladinske politike in mladinskega dela, predstavlja pomemben trenutek prizadevanj, da bi ustrezni deležniki v Sloveniji prepoznali LGBTIQ+ mlade kot del populacije mladih, ki v Sloveniji pogosto živi prekarno in marginalizirano življenje. Publikacija priča o njihovih izkušnjah s homofobijo, diskriminacijo in nasiljem zaradi njihove spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete ter rešitve, ki jih predlagajo LGBTIQ+ mladi.

Mladi, ki vas zanimajo teme s področja LGBTIQ+ mladih, se lahko udeležite predstavitve publikacije Vsakdanje življenje mladih LGBTIQ+ oseb v Sloveniji, ali: “To, da imam svoje jebene pravice!” (Nina Perger, Simona Muršec in Vesna Štefanec), ki bo v petek, 30. 11. 2018, ob 10. uri.

Publikacijo bodo predstavile avtorice Simona Muršec, predsednica Društva Parada ponosa in Nina Perger, mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede (Center za socialno psihologijo) ter Vesna Štefanec, socialna pedagoginja in dolgoletna mladinska delavka na področju LGBTIQ+.

Zaradi omejenega števila mest svojo udeležbo potrdi na info@ljubljanapride.org.

Več

Vir in foto: Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54893

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino