Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2019

Vse nas greje isto sonce

V Mladinskem centru Idrija so od 5. do 10. maja gostili mednarodni Erasmus+ trening mladinskih delavcev, na katerem je bilo 15 udeležencev s Poljske, Slovaške, Grčije, Bolgarije, Litve in Slovenije. Glavne teme srečanja so bile inkluzija, univerzalna dostopnost in toleranca v organizacijah in v skupnosti.

Govorili so o lastnem dojemanju drugačnosti, preizkušanju svoje tolerantnosti ter si v nadaljevanju izmenjali dobre prakse iz svojih ter drugih organizacij. Raziskovali so, kako identificirati in doseči skupine ljudi, ki so prepoznane kot socialno izključene.

Poleg spoznavanja dobrih praks v Ljubljani so opazovali (ne)urejenost prostora v skladu z načelom univerzalne dostopnosti. Opazovanje prostora je bil prvi del zadnjega sklopa treninga, ko so se poskušali vživeti v kožo ljudi z različnimi oblikami oviranosti. Odpravili so se po različnih javnih ustanovah v Idriji in ocenili njihovo fizično dostopnost ter dostopnost informacij o njih za različne skupine ljudi, po zgledu uporabne spletne strani http://www.pridem.si/.

Vir in foto: MC Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42651

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino