Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2022

Young BSF - Demokracija za novo dobo.

Young Bled strategic form (Young BSF) že več kot desetletje združuje mlade voditelje, stare od 18 do 35 let, z vsega sveta, da se vključijo v pereče razprave in razvijajo inovativne rešitve za aktualna globalna vprašanja. Young BSF je postal edinstveno stičišče za raznoliko paleto mladih voditeljev, podjetnikov, mislecev in družbenih aktivistov, ki jim ponuja platformo za deljenje svojih vizij, izmenjave idej in povezovanje.

Kaj sploh je Young BSF?

 • Forum, ki je organiziran vsako leto in poveže mlade posameznike in njihove ideje
 • Platforma, ki vključuje mlade udeležence pred in po Young BSF v obliki tematskih razprav, aktivnosti, okroglih miz
 • Neločljiv in prepleten del Young BSF je mladim udeležencem dati možnost mreženja, razprave o svojih idejah z odločevalci, predstavniki mednarodnih organizacij, medijev, predstavniki akademske sfere, člani zasebnega sektorja in drugimi deležniki.
 • Gonila sila za spremembe
 • Edinstven format, ki prepozna talente in potenciale mladih ter jim za to daje priložnost, da se njihov glas sliši
 • Most med civilno družbo in odločevalci

Čeprav je konferenca vsa leta obravnavala različne teme razprav, ostaja vodilna vizija Mladih BSF enaka: povezati željne, motivirane mlade posameznike in aktivne državljane z različnih strokovnih področij ter jim ponuditi kooperativno, ustvarjalno in motivirano okolje za razprave in mreženje.

Young BSF 2022 bo letos potekal pod naslovom Demokracija za novo dobo. Odvil pa se bo med 26. in 28. avgustom 2022 v Ljubljani, Slovenija.

Program Young BSF, razvit v tesnem sodelovanju s strokovnimi govorci in cenjen institucionalnih partnerjev, bodo raziskovali različne interpretacije pojma demokracija, demokratične vrednote in načela skozi prizmo štirih temeljnih stebrov:

 • Medijska pismenost in informacijska družba
 • Blaginja skozi raznolikost
 • Zavzemanje za držanje zrcala demokraciji
 • Skupne rešite za skupne izzive.
 • Celoten program lahko najdete tukaj.

  Vir: Young BSF

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  79187

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino