Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Aug. 2021

Youth Wiki izziv – PREVZEMI VLOGO ODLOČEVALCA!

Ponovno je tu Youth Wiki izziv, s katerim boste imeli možnost prevzeti vlogo odločevalca in prelistati prav posebno enciklopedijo, ki vas bo navdihnila pri iskanju primerov dobrih praks za nudenje boljše podpore mladim.  

Youth Wiki je namreč spletna enciklopedija nacionalnih mladinskih politik, ki nudi izčrpen nabor informacij o nacionalnih strukturah, politikah in ukrepih za mlade iz 29 evropskih držav.  

Namen Youth Wiki platforme je oblikovanje z dokazi podprtih politik in ukrepov. Vsi podatki so zbrani v 10 poglavjih, znotraj katerih je omogočeno hitro in pregledno raziskovanje mladinskih politik posameznih držav, kot tudi njihova medsebojna primerjava. Na ta način se poleg krepitve poznavanja mladinskih politik spodbuja tudi prenos dobrih praks in vzajemno učenje med evropskimi državami na področju mladinskih politik. Trenutno je slovenska spletna stran, namenjena platformi Youth Wiki, v prenovi, aktualnost podatkov na njej pa zagotavljajo nacionalni korespondenti (v Sloveniji je kontaktna točka Urad Republike Slovenije za mladino).  

Youth Wiki je namenjen širokemu krogu deležnikov, predvsem pa mladinskim delavcem in voditeljem, oblikovalcem javnih politih na lokalnih in nacionalnih ravneh ter raziskovalcem mladih, kar vpliva na krepitev prenosa dobrih praks in vzajemno učenje med evropskimi državami. 

V skladu s poslanstvom enciklopedije Youth Wiki je glavni cilj prispevati predvsem h kolektivnemu znanju slovenskega mladinskega sektorja ter spodbuditi njegov razvoj tudi preko pogleda v dobre prakse iz drugih držav. Pri lanskoletnem izzivu je bil v povezavi s potrebo po dodatnem urejanju posameznih področij in sistemov za mlade bil omenjen aktualni Nacionalni program za mladino, katerega iztek je sedaj z letom 2022 še toliko bližji, prav tako pa bi bila tudi izven njega dobrodošla še marsikatera izboljšava.  

Zato vam ponovno postavljajo Youth Wiki izziv, tokrat v poletno-jesenski preobleki, ki naj vas spodbudi k razmišljanju o izzivih, ki bi jih v okviru mladinskih politik radi naslovili, in iskanju najustreznejših rešitev zanje.   

Predstavljajte si, da ste v vlogi odločevalca. Kaj bi vi naredili? Kateri bi bil prvi ukrep v smeri podpore mladim, ki bi ga uvedli? 

Pomagajte si s spletno enciklopedije nacionalnih mladinskih politik Youth Wiki in med primeri dobrih praks iz drugih držav poiščite ukrep, program ali politiko za mlade, ki bi jo/ga po vašem mnenju morali izvajati tudi v Sloveniji. Svoj odgovor zapišite pod objavo na Facebook strani Zavoda Movit, v kateri je bil izziv tudi zastavljen.

V okviru izziva, ki bo potekal od 17. avgusta od 30. septembra, smo za sodelujoče pripravili posebno nagrado. Ob zaključku izziva bomo med vsemi prejetimi odgovori izžrebali 5 nagrajenk/-cev, ki bodo prejeli prav poseben nahrbtnik, s katerim boste lahko uspešno zakorakali novim izzivom naproti. Žrebanje bo potekalo 30. septembra ob 12. uri. V izzivu lahko sodelujejo polnoletni državljani Republike Slovenije. Pravila izziva, ki poteka na Facebook strani Zavoda Movit, so objavljena tukaj. 

K sodelovanju ste seveda vabljeni tudi lanskoletni udeleženci izziva, ampak vas pri tem prosimo, da ne ponovno uporabite že oddanega odgovora, temveč poiščete nov ukrep, program ali politiko za mlade. V nasprotnem primeru vaši odgovori ne bodo upoštevani. 

Več o tem na povezavi.

Vir: Zavod MOVIT

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

39859

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino