Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jan. 2019

Youtube, Snapchat in Instagram najbolj priljubljeni

Po izsledkih raziskave, ki je bila izvedena v okviru projekta Odklikni!, pri katerem sodelujejo MDDSZ, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, MNZ - Policija in MP - Center za izobraževanje v pravosodju, je med vsem aplikacijami, ki  jih mladi najraje uporabljajo YouTube, sledijo ji Snapchat, Instagram, Messenger in Facebook.

Do njih najraje  in najpogosteje dostopajo preko pametnih telefonov (med osnovnošolci je kar 98 % rednih mesečnih uporabnikov pametnega telefona, pri srednješolcih pa je delež še za eno odstotno točko višji, 99 %). Računalnik je sicer manj priljubljen kot pametni telefon, a je delež uporabnikov še vedno visok. Tablični računalnik pa redno uporablja manj kot polovica osnovnošolcev (44 %), srednješolcev pa zgolj 36 %.   

 

Slika 3: Deleži mesečnih uporabnikov aplikacij in družabnih omrežij, pomlad 2018 (vir: Odklikni!)

Raziskava je potekala med marcem in aprilom 2018, anketiranih pa je bilo 2.991 učencev iz 7., 8. in 9. razredov slovenskih osnovnih šol in 2.173 dijakov od 1. do 4. letnika slovenskih srednjih šol.

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74755

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino