Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Aug. 2019

Za mlade Evropejce

Na začetku avgusta sta se mlada Konjičana in Evropejca, Jakob Mlakar in Jakob Tome, sicer tudi člana Kluba dijakov Dravinjske doline, v španskem Los Angeles de San Rafael udeležila mednarodnega usposabljanja "For young Europeans: FOYER". Projekt je bil izveden pod vodstvom španskih organizacij AGEPE in YES Europa, katerih partnerska organizacija iz Slovenije je bil Mladinski center Dravinjske doline.

Na usposabljanju je sodelovalo še 24 udeležencev in udeleženk iz 12 različnih držav, beseda pa je tekla o vodstvu in organizaciji projektov, od začetne ideje in njenega razvoja, vse do same izvedbe mladinske izmenjave, usposabljanja in ostalih mobilnosti, skozi katere mladi lahko pridobivajo različne izkušnje. Na tečaju usposabljanja sta bila za to na voljo dva mlada svetovalca, ki opravljata projekt v okviru Evropske solidarnostne enote, ki sta udeležencem in udeleženkam nudila izkušnje o različnih mobilnostih iz prve roke. Ob koncu tečaja usposabljanja sta slovenska udeleženca z ostalimi udeleženci in udeleženkami ustvarila lasten projekt, ki ga lahko z malo dodelave tudi sami pošljejo na razpis. 

Jakob Mlakar je zapisal: "Od začetnih seminarjev in identificiranja evropskih sredstev, ki so mladim na voljo, spoznavanja različnih programov kot so Erasmus+, Creative Europe, Evropska solidarnostna enota, do praktičnega snovanja projektov s potencialnimi parterji iz tujih držav, sva v Španiji preživela zelo zanimiv in deloven teden." Po končanem projektu sta oba udeleženca pridobila certifikat YouthPass.

Projekt je sofinanciran v okviru programa Erasmus+ Evropske unije.
 Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53411

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino