Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jan. 2019

Zakladi popotnika - izkušnja Petre Goljevšček

Petra Goljevšček je z nami delila izkušnjo iz mladinske izmenjave v Bukarešti. Če se tudi ti v kratkem udeležuješ kakšne, te vabimo k branju!

»Včasih sprejmem hitre odločitve, ki me pripeljejo do nepričakovanega spleta različnih dogodkov. Ena izmed teh se je zgodila na začetku julija, ko sem na hitro pograbila priložnost, ki se je ponudila zaradi odpovedi v zadnji minuti, da se preko Socialne akademije udeležim Erasmus+ mladinske izmenjave Treasures from a Backpack 2.0.

Čar mladinskih izmenjav je skupinska dinamika. Občutiti, kako se skupina poveže in raste, je neverjetno, sploh ko vidiš, kakšne skupne rezultate in občutke pripadnosti lahko prinese sodelovanje.

Posebnost, po kateri si bom izmenjavo zapomnila, je bila priložnost, da udeleženci sami ali po nacionalnih skupinah odvodimo delavnice. Poleg življenjskih izkušenj smo udeleženci delili tudi svoja popotniška doživetja, sploh na delavnicah, kjer smo se spraševali, kdo sploh je popotniški novinar in kakšne kompetence mora imeti.

Fotografija, video in pripovedništvo so postale medij, preko katerih smo udeleženci poskušali podati svoje zgodbe in »zaklade« iz Romunije.«

Več o njeni izkušnji tukaj.

Vir in foto: Socialna Akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60742

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino