Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Jan. 2021

Zaključek projekta empatični december

V preteklih tednih je potekal projekt Empatični december, v sklopu katerega so se odvijale delavnice in ostale aktivnosti, prav tako pa je potekalo zbiranje sredstev za otroke in mladostnike, ki so vključeni v projekt Botrstvo.

Zveza ŠKIS se je s študentskimi klubi letos pridružila humanitarni akciji Empatični december, ki je bila letos izvedena prvič. Pobudnik in glavni organizator akcije je Zavod Empatiko, pri projektu pa so sodelovali tudi skupina Psihomoč in projekt Kako si? (Društvo študentov psihologije Slovenije) ter projekt V odsevu (Društvo študentov medicine Slovenije).

V trenutnem nenaklonjenem obdobju, v katerem smo se znašli, je pomembno, da skrbimo za svoje fizično in psihično zdravje. Slednjemu je bila posvečena pozornost v okviru projekta Empatični december, in sicer v obliki delavnic in drugih dejavnosti, ki so potekale preko Zooma štiri zaporedne torke v decembru.

Projekt je potekal pod geslom: “Skrb zase, zate, za družbo!”, tako so bile tudi dejavnosti usmerjene v prakse, ki so v pomoč posamezniku, posledično pa celotni družbi. Prva delavnica Sprosti se, zase in zame! je bila izkustvena in praktična delavnica. Omogočala je vpogled vase in v svoje misli, poleg tega pa je bil njen sestavni del tudi sproščanje. Druga delavnica Konflikte rešujem, družbo izboljšujem!, kot že njeno ime pove, je temeljila na spoznavanju konfliktov in strategijah njihovega reševanja. Tretji teden je bilo na vrsti predavanje Anksioznost v času epidemije in epidemija anksioznosti, na katerem so spoznavali anksioznostne motnje, saj so te v trenutnih negotovih razmerah pogoste. Zadnja pa je bila na vrsti okrogla miza z naslovom Na daljavo? Otroci in stiske, ki je osvetlila razne stiske in izzive, ki jih prinaša šola na daljavo.

Poleg delavnic pa je v sklopu projekta potekalo zbiranje sredstev za otroke in mladostnike, ki prihajajo iz socialno oziroma finančno šibkejših okolij in so vključeni v projekt Botrstvo, pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana - enota MostePolje. Z  vašo pomočjo so na ta način vsaj malo izboljšali kakovost življenja posameznikom v stiski. V trenutnih časih je pomoč sočloveku in strpnost do ostalih še toliko pomembnejša, zato nikar ne pozabimo na empatijo.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25492

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino