Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Nov. 2018

Zaključena sinoda o mladih

V mesecu oktobru 2018 je v Rimu potekalo generalno zasedanje škofov na temo "Mladi, vera in razločevanje poklicanosti." Škofi iz celega sveta se vsaki dve leti zberejo z namenom, da rimskemu škofu papežu pomagajo pri iskanju odgvorov na  pomembna vprašanja, s katerimi se sooča Cerkev. Tokratna tema je bila posvečena mladim in odločanju o njihovi prihodnosti.

Sam proces priprave na sinodo je potekal 2 leti. V tem času so mladi aktivno sodelovali: pri izpolnjevanju vprašalnika, oblikovanju pripravljalnega dokumenta in pisanju smernic za delo z mladimi – vse to z namenom, da se ne govori le O mladih, ampak da je v ospredju delo Z in ZA mlade. "Mladi si v Cerkvi predvsem želimo večjo vključnost, da smo slišani in upoštevani pri pomembnejših odločitvah, sprejetih v Cerkvi." so izpostavili v Skupnosti katoliške mladine.

Sinoda mladim katoličanom odpira možnosti za razmislek in odpiranje novih poti. Zaključni dokument s sklepi srečanja bo v angleškem jeziku objavljen v prihodnjih dneh.

Vir: Skupnost katoliške mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21798

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino