Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Feb. 2021

Zbor mladinskih odsekov, tokrat malo drugače

Zaradi epidemije koronavirusa je Zbor Mladinskih odsekov 2020 tokrat potekal dopisno. V začetku decembra je bil Zbor MO najavljen na spletni strani Mladinske komisije, skupaj s predlaganim dnevnim redom in vsemi pripadajočimi gradivi. Potekal je med dvema sredama, v zadnjem tednu leta 2020 (23. – 12. 2020).

Vsi potrjeni delegati so po elektronski pošti prejeli glasovnico in imeli en teden časa, da so jo, rešeno, poslali na uradni elektronski naslov Mladinske komisije. Morda je bila sklepčnost ravno zaradi dopisne izvedbe višja kot sicer, saj je prisotnost predstavljala kar 56,34 % (pogoj je 30 %).

Vsi sklepi so bili soglasno potrjeni, tako da je bil Zbor izveden brez večjih težav. Predstavljena je bila prejemnica priznanja Mladina in gore v letu 2020. Poleg nje so bili predstavljeni tudi mladinski voditelji generacije 2019. Praktično vsi udeleženci so oddali seminarsko nalogo, ki je vsebinsko predstavila njihovo delo v svojem mladinskem odseku in so za svoje zasluženo delo pridobili naziv mladinski voditelj.

V Mladinski komisiji so na letošnjem zboru potekale tudi volitve. Delegati so zato pregledali vse predstavitve kandidatov v organe Mladinske komisije. Vseh 10 kandidatov v izvršni odbor in kandidatko za načelnico, za mandatno obdobje 2020-2022, so soglasno potrdili.

Več o samem Zboru MO si lahko preberete tukaj.

Vir: Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije
Foto: Tim Peternel 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30575

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino