Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 May 2021

ZDRUŽENI V RAZNOLIKOSTI

RIS Dvorec Rakičan je pripravil dogodek "Združeni v raznolikosti" v sklopu Evropskega Tedna Mladih, v  sodelovanju Mladinskega centra RISKO in socialnega projekta "ZAUPAJ SI - PATJA ANDI TUTE". Na dogodku so povabljenim predstavili možnost sodelovanja v evropskih projektih mobilnosti. Na dogodku so predstavili nov program Erasmus+, Evropsko Solidarnostno Enoto in primere dobrih praks že izvedenih projektov, ki jih je pripravil RIS Dvorec Rakičan in nekatera povabljena društva iz lokalnega okolja.

Udeleženci so si brezplačno ogledali prostore dvorca Rakičan in razstavo kočij v RDK centru, kjer so spoznali kulturno dediščino lokalnega okolja.

Mladinski center Risko v sklopu svojega delovanja pripravlja številne evropske mobilnosti za mlade, predvsem mladinske izmenjave in strateška partnerstva v povezovanju z mednarodnimi partnerji. Na dogodku so predstavili možnost vključevanja mladih v tovrstne projekte in pripravili delavnico, kjer so se udeleženci srečali s pojmi: solidarnost, raznolikost, diskriminacija in sovražni govor. Udeleženci so po zaključku delavnice v grajskem parku pripravili druženje in družinski piknik.

Vir: Dvorec Rakičan 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52067

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino