Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2018

Združuj in učinkovito potuj

Pričel se je 17. Evropski teden mobilnosti - kampanja, ki vsako leto med 16. in 22. septembrom, ozavešča o trajnostni mobilnosti, varnosti v prometu, varstvu okolja, zdravju in kakovosti bivanja za vse generacije.

Letošnji teden mobilnosti poteka pod geslom Združuj in učinkovito potuj, ki poudarja, da lahko s kombiniranjem različnih načinov mobilnosti na vsakodnevnih poteh (na primer avtobus in kolo, avtomobil in vlak) bolj učinkovito opravimo začrtano pot. Združevanje različnih oblik prevoza prinaša sodobno in dinamično potovanje, s katerim neposredno prispevamo k varovanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja.

Evropskemu tednu mobilnosti se je letos pridružilo rekordnih 77 slovenskih občin. Preveri, kaj se dogaja v tvoji in prispevaj k spremembi mobilnostnih navad. Več

V tednu mobilnosti Mladinski center Podlaga Sežana objavlja razpis za srednješolce Srečka Kosovela Sežana. Z izdelavo izdelka bodo lahko opravili 20 OIV, ta pa se mora nanašati na temo evropskega tedna mobilnosti »Združuj in učinkovito potuj!«. Svoje izdelke (npr. film, strip, zgodbo, raziskovalno nalogo) lahko prijavite do 21. septembra v MC Podlaga. Več

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11558

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino