Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Aug. 2022

Zelena točka Evrope prihodnosti

Evropsko leto mladih v Kamniku: Zelena točka Evrope prihodnosti, šesti dogodek, ki ga organizira Mladinska mreža MaMa v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in enajstimi mladinskimi centri po vsej Sloveniji, se je odvil v soboto, 6. avgusta v sklopu festivala Kamfest, v so organizaciji z Mladinskim centrom Kotlovnica.

V soboto, 6. avgusta, je kamniška Kreativna četrt Barutana zaživela z utripom mladih, ki so se prek interaktivne igre »Okoljski Activity« in trajnostne nagradne igre spoznavali s temami zelenega prehoda in trajnosti, tako na evropski, kot tudi na lokalni ravni. Tako so najprej odgovarjali na vprašanja o krožnem gospodarstvu, ki so ga nato izvedli tudi v praksi, z izmenjevalnico oblačil, ki med mladimi v Kamniku postaja vse bolj priljubljena praksa. Mladi so dobili tudi priložnost, da izpostavijo dobre prakse in težave, ki jih zaznavajo v svojem lokalnem okolju. Na zeleni točki so jih zabeležili na zemljevid Slovenije, korak naprej pa so za zelene načine mobilnosti v občini Kamnik glasovali kar s pomočjo paintballa,  v sodelovanju z Mladinskim svetom Kamnik. »Mladim smo pripravili interaktivno, alternativno raziskavo na področju trajnostne mobilnosti v Kamniku. Zbrane rezultate bomo posredovali naprej občini, saj so mladi v Kamniku zelo zavzeti za trajnostno mobilnost,« je povedal Nace Ajtnik, iz Mladinskega sveta Kamnik. Zeleno točko Evrope prihodnosti je obiskal tudi župan Kamnika, g. Matej Slapar.

Dogodki, ki jih Mreža MaMa organizira v evropskem letu mladih, predstavljajo priložnost za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi in priložnost, da se sliši glas mladih.

Vir: Mreža MaMa

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

90804

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino