Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Aug. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Jakob Mlakar, MCDD

Biti prostovoljec je nepozabna izkušnja, ki posamezniku prinaša notranje zadovoljstvo, pomembne izkušnje in nepozabne spomine. Mladinski center Dravinjske doline mlade aktivira in jim pomaga pri vzpostavljanju kontakta z drugimi organizacijami.  

Mladim ponujajo možnost kvalitetnega preživljanja prostega časa, medsebojno povezovanje in organizirajo razne poučne aktivnosti. Svoje poslanstvo izpolnjujejo preko delavnic, projektov, okroglih miz, prireditev in koncertov.

Pod mentorstvom Mladinskega centra Dravinjske doline deluje Klub dijakov Dravinjske doline v katerem je že skoraj dve leti aktiven Jakob Mlakar. Mlade vključujejo na vseh ravneh delovanja in jih vzpodbujajo k ustvarjanju in izražanju. Aktivnosti, ki jih izvajajo zajemajo razna področja: neformalno učenje in usposabljanje ter večanje kompetenc mladih, dostop mladih do trga delovne sile in razvoj podjetnosti mladih, prostovoljstvo, solidarnost in medgeneracijsko sodelovanje mladih, mobilnost mladih in mednarodno povezovanje in sodelovanje mladih pri upravljanju javnih zadev v družbi.

Jakob je v zadnjem letu prevzel vlogo predsednika Kluba dijakov. Tako je že od svojega prvega projekta aktivno vključen v snovanje mladinskega življenja v Dravinjski dolini. Jakob pravi, da je skozi udejstvovanja v lokalni mladinski politiki pridobil veliko dragocenih izkušenj in kompetenc na področju celostnega organiziranja različnih dogodkov in projektov. Okrepil je tudi sposobnost dela v skupini in vodstvene kompetence.

Skozi svoje delo v KDDD spoznava, kako pomembno je, da se mladi aktivno vključujejo v lokalno skupnost in mladinski sektor. »Preden sem postal aktiven v Klubu dijakov Dravinjske doline, nisem imel prave predstave, kaj vse je potrebno za izvedbo enega dogodka. Zame je bil to čisto nov svet,« je še povedal Jakob.

V videu si poglej njegovo zgodbo:

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

31581

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino