Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Jul. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Katja in Fedja, Zavod Bob

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih. 

Skozi poletje boste lahko spremljali zgodbe, ki jih pišejo in povedo mladi, vključeni v mladinske organizacije, njihovo izkušnjo v centrih ter kaj jim ta pomeni. Zgodbe mladih so namreč pomemben glasnik in kažejo na pomen mladinskega sektorja za življenja mladih in podporo v prehodu iz mladosti v odraslost.

Začenjamo z doživetji Katje in Fedje, ki ustvarjata in delita svoj čas in energijo z ostalimi v Zavodu Bob. Sami pravijo, da je njihova organizacija "...kreativni prostor, je delovno mesto, je pisarna, je stična točka, je učni poligon, je skupnost... Razvija, utemeljuje in izvaja mladinsko in projektno delo ter različne oblike terenskega dela. Je tudi mladinski center, kjer se mladi neformalno izobražujejo, mrežijo ali kako drugače udejanjajo. Nudi priložnosti za razvijanje projektnih idej, potencialov in celostno podporo pri reševanju različnih življenjskih izzivov." Njihovo področje delovanja obsega dva mladinska centra (Mladinski center Bob in Mladinski center Ulca), projektno učenje za brezposelne mlade, terensko delo z mladimi, vključevanje v skupnost skozi delo na projektu Livada lab, mlade ozaveščajo skozi metodo gledališča zatiranih, prisotni so tudi v mednarodnih projektih, vsako leto organizirajo NEXTival, festival za mlade, ki ga ustvarjajo mladi. Skratka, so "polno zaposleni".

Kdo sta Katja in Fedja in kaj zapolnjuje njun prosti čas in misli, si preberite in poglejte v nadaljevanju.

Grafiter Fedja: Zakaj mladinsko delo?

"Zdravo jaz sem Fedja. Veš kaj, mladinsko delo me veseli generalno, mlade podpiram pri tem kar ustvarjajo. Vedno rabijo podporo nekoga starejšega in če lahko pomagam to delam s srcem. Kdo je "najjači" youthwork? Uuuu, jaz bi rekel, da Kata. Več jih je dobrih ampak Kata je šefica...." 

Kdo s' pa ti? Hip hop kultura

Kdo s'pa ti? "Katja. Ja jaz tukaj treniram break dance, tako da tukaj sem se veliko naučila: Breaking, ples na splošno, o ritmu, o glasbi na splošno..." 

Vir, foto in video: Zavod Bob

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

57680

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino