Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Sep. 2018

Žiga Vavpotič: Živi in pusti sled

Le kdo od mladih ne pozna aplikacije govoreči Tom (Talking Tom), legendarnega mačka, ki je navdušil ves svet? Žiga Vavpotič, predsednik upravnega odbora podjetja, ki pripravlja zabavne aplikacije za mobilne telefone ter soustanovitelj Zavoda Ypsilon, v okviru katerega deluje že precej znan projekt Simbioz@, je prepričan, da se "vse začne in končna pri nas samih".

Mladost je norost, čez vodo skače, kjer je most, pravi ljudska modrost. 

Naravna logika je na strani mladih, tudi čas je njihov zaveznik, seveda ob upoštevanju (zaenkrat) neizogibnega dejstva, da mladi postanejo nekoč stari. 

Na mladih svet stoji, pravim danes in si želim, da bom mlade vedno slišal in razumel! 

Pri dvajsetih letih sem mislil, da razumem cel svet. Pri triintridesetih ugotavljam, kako malo vem in da je vsak dan priložnost, da se nekaj naučim. 

Zadnja je na seznam učenja dodana kitajščina. Verjamem, da modrost pride z leti (iz izkušenj pa vem, da ne pri vseh), zato ne bi rad modroval. Če me sprašujete za nasvet, potem bi rekel, preprosto: Potujte, tvegajte, učite se jezikov, sodelujte in kar se mi zdi dandanes ključno - bodite odgovorni! 

V mojem idealnem svetu so mladi in stari, ki jih raje poimenujem modri, zavezniki. Kdo, če ne oni, kdo, če ne vnuki in stari starši. V mojem svetu ne obstaja strank upokojencev, pa tudi ne strank mladih. Obstajajo medgeneracijska sodelovanja, obstaja delati dobro, obstaja prispevati in se boriti za večje ideale, kot je posameznik. 

Če bi bil mlad (včasih se sicer požvižgam na definicije), bi se danes vprašal - kaj lahko storim sam, da bomo imeli boljši, bolj idealen svet. Nikoli nisem verjel, da je kazanje s prsti na druge najboljša rešitev za prihodnost. Vse se začne in konča pri meni je modrost, ki mi je v življenju vedno prišla prav. 

Žiga Vavpotič

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

40533

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino