Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Feb. 2021

Zimski Zotkini dnevi odprtih vrat

Med zimskimi počitnicami bo ZOTKS skupaj z mentorji in zunanjimi sodelavci organizirala predavanja in delavnice na daljavo. Pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) so med lanskimi krompirjevimi počitnicami namesto vsakoletnih Zotkinih počitniških delavnic in taborov, izvedli Zotkine dneve odprtih vrat. Ker se nismo smeli družiti v živo, so dogajanje pripravili na daljavo, v virtualnem svetu.

Predavanja in delavnice so v obliki video konferenc izvajali prvič, povezana pa so bila s temami, ki jih na ZOTKS pokrivajo in tako zanimiva za učence, dijake, mentorje in učitelje. Skupno se je konec oktobra 2020 predavanj in delavnic udeležilo preko 3200 udeležencev iz cele Slovenije.

Tudi za čas zimskih počitnic so se odločili, da mladim, ki so željni novega znanja in ki hočejo več, kot jim ponujajo šolske klopi, na daljavo ponudijo možnosti za pridobivanje dodatnega znanja in razvijanje različnih sposobnosti.

Tako so pripravili dva identična sklopa predavanj in delavnic med obema tednoma zimskih počitnic. V okviru zimskih Zotkinih dni odprtih vrat so za otroke in mlade pripravili sedem predavanj in delavnic s področja znanosti, naravoslovja in tehnike. Udeleženci bodo lahko pridobili dodatno znanje in razvili lastne sposobnosti na področjih kemije, logike, video produkcije in fotografije ter še kaj.

Udeležba na vseh aktivnostih je brezplačna, vendar so potrebne prijave za posamezna predavanja oziroma delavnice. Vsekakor ste vabljeni tudi učitelji in mentorji ter kdorkoli, ki vas zanima znanost, naravoslovje in tehnika.

Več informacij in podroben urnik predavanj in delavnic med jesenskimi počitnicami se nahaja tukaj.

Vir: Zveza za tehnično kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67450

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino