Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Apr. 2022

Župan na pijači z mladimi v Mladinskem centru Ormož

S programom in aktivnostmi, ki jih izvajajo v Mladinskem centru Ormož, skrbijo, da je glas mladih slišan, ne samo ob evropskem letu mladih, temveč skozi celotno njihovo delovanje. Tudi tokrat ni bilo drugače, po dveh letih online druženj so se mladi ponovno lahko z županom družili v živo.  

Ekipa mladih, ki so jo sestavljali učenci Osnovne šole Ormož, dijaki Gimnazije Ormož, predstavniki Planinskega društva Maks Meško Ormož, Kulturno alternativnega kluba Unterhund ter nepovezani mladi, je najprej izoblikovala iztočnice za pogovor z županom. Delavnico z mladimi je izvedla Špela Pučnik iz Mreže MaMa. Mladi so med drugim izpostavili boljše informiranje in skupno infotočko aktivnosti, naraščanje nasilja med mladimi, podporo mladim ob duševnih stiskah, skrb za okolje, več aktivnosti s področja podjetniške aktivacije mladih ter pridobivanja praktičnih znanj in kompetenc preko neformalnih tečajev, zaposlovanje ter več priložnosti za opravljanje prakse. Prav tako si mladi želijo večjo izbiro športnih aktivnosti in ukrepe za spodbujanje kvalitetnejšega preživljanje prostega časa (skate park, park za hišne ljubljenčke, fitnes naprave na prostem ter cenejše fitnes karte za mlade).

Župan Danijel Vrbnjak se je strinjal z vzpostavitvijo infotočke ter številnimi drugimi predlogi, ki so jih predstavili mladi. Prav tako je izpostavil aktivnosti in ukrepe, ki jih na območju občne Ormož že poznajo in naslavljajo izpostavljene izzive (Center za krepitev zdravja, Razvojno raziskovalni center RRC Ormož). Tekom dialoga se je izkazalo, da je za nekatere izzive že poskrbljeno ali pa je obstoječe delovanje potrebno le nadgraditi. Gostja pogovora je bila tudi Viki Ivanuša, direktorica Ljudske univerze Ormož, ki je predstavila LAS projekt Mentorstvo za mlade. Operacija spodbuja aktivno vključevanje mladih v družbo, predvsem na dijake in študente, ki si želijo nabrati izkušnje s praktičnim usposabljanjem na delovnem mestu pod vodstvom mentorja. Mlade je prav tako povabila k aktivnemu vključevanju v mednarodne projektne priložnosti programa Erasmus+ in Evropske solidarnostne enote.

Zahvaljujejo se županu Danijelu Vrbnjaku za odziv in sodelovanje ter ohranjanje konstruktivnega dialoga z mladimi. Pohvale mladim udeležencem za aktivno sodelovanje in participacijo ter povabilo, da tudi v bodoče izkoriščajo priložnosti, da se njihov glas sliši.

 

Vir: MC Ormož
Avtorica:Tjaša Šnajder, vodja mladinskih programov
Foto: Denis Žuran - Photoluminous

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27890

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino