Odločitev o ustrezni izbiri poklica oz. karierne poti je izredno zahtevna odločitev

Kaj moram vedeti?

Center RS za poklicno izobraževanje

Na področje karierne orientacije CPI vstopa predvsem skozi izvajanje aktivnosti za uveljavljanje in spodbujanje poklicnega izobraževanja oz. skozi dejavnosti promocije. Na strani najdete video igre za mlade , informacijsko središče za poklicno orientacijo www.mojaizbira.si , kratek priročnik za učinkovito promocijo poklicnega in strokovnega izobraževanja in komunikacijski načrt.

Karierni svetovalec – opis poklica

Karierni svetovalec je strokovnjak usposobljen za poklicno svetovanje ter karierno orientacijo. Za učinkovito delo zbira podatke o razmerah trga dela in o možnostih poklicnega razvoja. Uporablja raznovrstne karierne pripomočke, psihološke teste ali vprašalnike in skupaj s svetovancem pripravi načrt kariernega razvoja.

Karierna središča

Zavod RS za zaposlovanje pripravil nov portal za mlade Kam in kako?

Bi radi izvedeli, kateri poklici so primerni za vas? Bi radi spoznali poklice, ki jih še ne poznate? Vse to lahko preverite s pomočjo računalniškega programa Kam in kako.

Aktualno

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino