Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jan. 2019

Zaposli se - projekt AKTIVIUM

V preteklem tednu smo pisali o inovativnih programih zaposlovanja, ki jih Zavod RS za zaposlovanje razpisuje v okviru sheme Jamstvo za mlade. V vzhodni kohezijski regiji bo v okviru programa kmalu zaživel projekt AKTIVIUM, ki bo povezoval delodajalce z mladimi brezposelnimi osebami.

Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM) namreč že vrsto let opažajo, da izobraževalni sistem v Sloveniji ne opremi mladih z vsemi kompetencami, ki jih na trgu dela iščejo delodajalci. Prav zaradi tega in na podlagi dolgoletnih izkušenj pri organiziranju neformalnih izobraževalnih projektov, ki opolnomočijo mlade, so pripravili projekt AKTIVIUM, ki bo združeval potrebe delodajalcev in obstoječe kompetence mladih, skozi izobraževalni del projekta pa bo zapolnil vrzeli, ki preprečujejo njihovo sodelovanje.

Projekt bo trajal do oktobra 2019, prvi sklop izobraževanj se začne že v mesecu februarju in se nato ponovi vsak mesec za nove skupine udeležencev. Prvo izobraževanje bo potekalo v Mariboru in vzporedno v Slovenski Bistrici. Vse stroške izobraževanja krije ŠOUM, prav tako pa udeleženci dobijo povrnjene potne stroške in so upravičeni do nadomestila za aktivnost v višini 1,1 EUR na uro.

Delodajalci, ki bodo zaposlili mlado osebo, vključeno v projekt AKTIVIUM, bodo deležni finančne spodbude za zaposlitev za eno leto v višini 5000 EUR.

ŠOUM vabi vse mlade iskalce zaposlitve, ki si želijo nadgraditi svoje kompetence, da se pridružijo projektu AKTIVIUM na spletni strani www.aktivium.si

Vabijo tudi vse mladinske centre, da se pridružijo projektu kot partnerji – tako pri obveščanju mladih kot tudi pri iskanju potencialnih delodajalcev za mlade.

Vse informacije o projektu najdete tukaj.

Vir in foto: uredništvo Mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85604

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino