Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Feb. 2020

Aktivne zimske počitnice v mladinskih centrih

Danes so se začele enotedenske zimske počitnice za 105.044 učenk in učencev ter 39.455 dijakinj in dijakov z območja Gorenjske, Goriške, Notranjsko-Kraške, Obalno-Kraške, Osrednjeslovenske in Zasavske statistične regije ter nekaterih občin Jugovzhodne Slovenije (Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel). 

V ponedeljek, 24. februarja 2020, pa bo na zimske počitnice odšlo 82.432 učenk in učencev ter 33.436 dijakinj in dijakov z območja Jugovzhodne Slovenije (razen občin Ribnica, Sodražica, Loški potok, Kočevje, Osilnica in Kostel), Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske statistične regije. Praviloma se prvo obdobje začne tretji ponedeljek v februarju, drugo obdobje pa naslednji ponedeljek.

V času počitnic vas vabimo, da jih preživite v družbi prostovoljcev in mladinskih delavcev v mladinskih centrih po Sloveniji. Pričakujejo vas z različnimi poučnimi in zabavnimi brezplačnimi delavnicami, igrami, vabijo na pustovanja, nekateri centri ponujajo tudi organizirano varstvo v času počitnic. Vabljeni v njihovo družbo!

Po vrnitvi v šolske klopi učence in dijake čakajo prvomajske počitnice, ki bodo potekale od ponedeljka, 27. aprila (dan upora proti okupatorju) in bodo trajale do ponedeljka 4. maja, po prazniku dela.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58561

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino